Sykle Norge på langs

Sykkel

Hverdagen. Den innebærer forskjellige opplevelser for hver og en av oss, men en ting ser ut til å gå igjen. Rutine. Du våkner om morgenen, spiser frokost, drar på jobb, kommer hjem fra jobb til vanlig tid, spiser middag, også ser du kanskje på TV til du legger deg. Kanskje har du unger som skal kjøres på trening, eller kanskje trener du selv, kanskje leser du bøker eller mekker på bilen. De fleste av oss lever store deler av våre liv inne i denne bobla som kan kalles hverdag, og mange av oss drømmer om å komme oss ut en liten tur. Noen drar til syden, andre tar et kurs i keramikk, og enkelte av oss sykler Norge på langs.

På reise i vårt nærmeste ferieland

Norge har lenge vært ansett av resten av verden som et eksotisk og vakkert ferieland. I det siste har dessuten en hel del nordmenn fått øynene opp for reising i Norge. Istedenfor å kjøpe feriehus i Spania er det nå mange som velger å pusse opp gamle bygg og lage seg hytte ved sjøen eller på fjellet, hvor den norske naturen kan nytes til det fulle. Flyturer innad i Norge blir stadig billigere, og dermed blir kjente reisemål som Lofoten, Geiranger og Ålesund mer tilgjengelige, også for dem med begrenset budsjett. Kanskje har du vurdert å komme deg ut på camping eller båttur for å se mer av dette vidstrakte landet vi lever i, men har du noen gang tenkt på å sykle Norge på langs? For et økende antall nordmenn er ikke birkebeineren lenger nok. Disse ildsjelene sykler fra hverdagen, en mil av gangen.

Et norskt eventyr

Med sine høye fjell og dype daler kan Norge være vanskeligere å sykle i enn for eksempel Frankrike, men hvis du er i relativt god form og liker en liten utfordring så er Norge godt egnet til å sykles på langs. Fra de gode veiene kan du se noen helt utrolige landskap, og bygde-norge er alltids klart til å ta varmt imot en landsmann på reisefot. Ikke bli overrasket dersom du blir tilbudt en sovesofa i stua til en bonde. Allemannsretten gjør dessuten at du kan sette opp telt omtrent hvor som helst, og bekker i fjellet inneholder ofte drikkbart vann. Med litt besluttsomhet skulle det være mulig å komme seg fra Nordkapp til Lindesnes på rundt en måned. Vi er veldig heldige som bor i et land så godt egnet for reising!