Sykkelritt og sykling i ferien

Uncategorized

Det er ingen nyhet at nordmenn elsker sykling, enten det er på tv eller ute i norsk natur. Man kan sykle på landeveien eller på krøtterstier i skog og mark. Og stort sett alle elsker det. For noen kan ikke fordra syklister, enten det er i skiløypa eller trafikkerte veier.

Det spiller ingen rolle hvor man befinner seg, for overalt hvor man beveger seg vil man finne syklister. Mosjonister som har funnet sin nye favoritt-trening. Trening på sykkel er både frigjørende og skånsomt for kroppen, og passer derfor utmerket for de fleste. Dessuten gir det en helt utrolig følelse å fare av gårde akkurat slik som proffene på tv.

Men har man kanskje syklet de fleste bakkene og deltatt i de fleste rittene i Norge, kan man ta med seg sykkelen på ferie. Skal man ut å reise med sykkel, må man sørge for å ha reservedeler og ledninger https://www.teknikkdeler.no/ til mobilen i orden. Det første landet man bør tenke på er nabolandet Sverige.

Sykling i Sverige

Sverige er kjent for sine flotte veier, men det er kanskje de små, lite trafikkerte veiene man tenker på når det gjelder sykling i Sverige. Her kan man sykle for seg selv og nyte ferien. Deilige og lite trafikkerte landeveier snirkler seg rundt åker og eng på relativt flate strekninger. Uansett om man velger sør-Sverige eller områder lenger nord er landet et mekka for sykling. Dessuten finner man en rekke ritt som passer utmerket for den jevne mosjonisten.

Vättern Rundt

Dette rittet er kanskje det mest legendariske tur-rittet i Sverige, der man sykler om natten over 300 km. Her vil man få forpleining og mat på utplasserte matstasjoner. Det finnes mange forskjellige distanser, for viderekomne, og formindre erfarne.

Vikingarundan

Vikingarundan går senere på året, og har blitt arrangert i mange år. Velg mellom 58 km og 112 km i en fartsfylt trase. Her sykles det mellom Stockholm og Uppsala på flate landeveier med flere utfordringer.

Sykling i Spania

Likevel er det flere og flere norske syklister som velger Spania når snøen laver ned i hjemlandet. Det er spesielt Grand Canaria og Mallorca som er populært. Her vil man kunne trene og sykle sammen med venner og kanskje også måte på en proff syklist eller to.

I Spania er det også mange ritt man kan delta i, som Grand Fondo og lignende. Men skal man få med seg skikkelige fjell og utrolige naturopplevelser, må man besøke Baskerland. Her vil man uansett bli tatt i mot som en helt, og kan sykle noen legendariske bakker som Col de Pinodieta eller Cambo les-Bains, så sykler man bratte bakker som heltene allerede har tilbakelagt.

Enten man bestiger fjellene fra franske eller spansk side, naturen er vakker og maten er god. Besøk San Sebastian også, en kulinariske perle i det baskiske landskapet.

Enten man vil reise kort eller langt, så er det alltid en anledning til å ta med sykkelen.