En kjapp tur på veien

Sykkel

Det er en helt spesiell følelse å sykle, en følelse få ting kan måle seg med. Det å suse av gårde langs veien eller stien mens vinden blåser deg i fjeset og du ikke hører en annen lyd enn dine egne pedaler. Selvfølgelig er det spennende å konkurrere i ritt med andre syklister, men det er også avslappende å ta seg en stille og rolig sykkeltur helt for deg selv. Spesielt om du sykler ute i naturen – for her kommer du nemlig mye raskere på de ville dyrene enn om du går, samtidig som du lager mindre lyd enn du ville ha gjort om du kjørte bil og skremte dem vekk lenge før du så dem. Muligheten er mange om man eier en sykkel.

Å gjøre sykling til en jobb

Det finnes også mange muligheter for å tjene gode penger på interessen din for sykling. Sykkelbud er ikke akkurat et nytt fenomen, dette har eksistert lenge. Men det er det en grunn til, for dette er noe folk alltid vil ha bruk for. Hvilke tjenester sykkelbud kan tilby har også utviklet seg, det å levere mat via sykkel er for eksempel en bransje i vekst nå her i Norge. Ikke bare er dette bedre for miljøet enn leveranser med bil – det blir også billigere for bedriften å frakte, og dermed også en billigere tjeneste for kunden. Og ikke minst er det bedre for helsen til personen som leverer maten, han eller hun kan nemlig tråkke i vei og holde seg i form istedenfor å sitte stille i et bilsete hele dagen. Så for de av oss som elsker å sykle mer enn noe annet må jo dette være drømmejobben.

Hvilken sykkel passer deg?

Å ha en sykkel som er helt riktig for deg er veldig viktig. Like viktig som å ha en god seng å sove i eller gode fliser på badet ditt. Om du vurderer å kjøpe ny sykkel bør du finne ut hvilken som passer ditt behov best. Har du planer om å sykle mye på asfalt, eller kommer det til å gå mer i skog og fjell? Er sykkelen først og fremst et transportmiddel, eller sykler du også for å kose deg og slappe av? Og har du planer om å være med i noen ritt? Det er også mye du bør tenke på etter kjøpet, hvilken høyde du har setet og styret i kan ha mye å si for opplevelsen din for eksempel. Men det aller viktigste er allikevel hjelm og refleks, uansett hva planen din er med sykkelen.