Norge – en populær sykkelnasjon!

Uncategorized

Å se Norge fra sykkelsetet har blitt stadig mer populært de siste tiårene. Det er mange grunner til utviklingen: sykler har blitt langt bedre, så det har blitt lettere å tilbakelegge kilometer. Veinettet har vokst og utvidet seg i takt med samfunnet og gjort både by og natur mer tilgjengelig uansett fremkomstmiddel. Og naturligvis har trender mye å si: friluft, sport og sykling har aldri vært så i vinden som nå. Norge er et av verdens vakreste land, og vi er heldige som kan kombinere det med korte avstander, som gjør at du kan oppleve variert natur uten å tilbakelegge enorme avstander. Sykkel kan tas med på tog og buss i egen bil til alle hjørner av landet, og på de mest populære rutene til og med leies på stedet. Tusenvis av nordmenn og turister fra utlandet gjennomfører for eksempel den fantastiske Rallarvegen nedover de majestetiske fjellene på leide sykler.

Trendy over hele verden

Det er ikke bare i Norge interessen for sykkel har økt. Fokus på trening og kosthold i en stillesittende verden, gode sykkelmodeller og behovet for å redusere bruk av forurensende transport har også gitt en markant økning internasjonalt. Å se verden med frisk vind i ansiktet, parkere hvor man ønsker og kanskje overnatte i telt underveis gir en frihetsfølelse som bilen ikke kan erstatte. Nye elektriske sykler kan også gjøre strekninger enklere. Batteriene har blitt gode nok til å takle lange strekninger og de lader raskt. Om bakkene blir for tøffe (og vårt langstrakte land har mange bakker!), så kan det være en god løsning. For å trene deg opp til turen bør du på samme måte som et maraton sakte venne kroppen til det du skal gjennomføre. Begynn med kortere turer, og øk lengden etterhvert. Husk at du ikke bare skal trene opp kondisjonen, du skal også la kroppen bli vant til sykkelsetet, stillingen du sitter, bevegelsene syklingen krever og klærne og utstyret du har på deg. Ikke dropp denne fasen!

Utstyr kan utgjøre en stor forskjell

Utstyret du bruker på turen kan utgjøre en stor forskjell på hvordan du opplever den. Noen sykler er laget for å sykle på skogsstier eller nedover fjellsider, andre er perfekte for asfalt over mange mil. Prismessig begynner de på noen tusen opp til mange titusener for profesjonelle sykler, og selv om det kan være verdt å legge en del penger på kvalitet, så er det ikke selvsagt at den dyreste sykkelen gir den beste opplevelsen. Gjør research på internett og snakk med entusiaster i flere butikker før du slår til. Da vil du ha mange nok perspektiv til å vite hva som passer for akkurat ditt behov. De hjelper deg også med ekstrautstyr til turen, som kan være like viktig. Din egen sikkerhet, sykkelens sikkerhet, bagasje og komfort er alle behov du er nødt til å tenke på for en lengre tur. Så forbered deg på en innkjøpsrunde, varm opp med dine nike sko på de første turene og gled deg over vakre Norge!