Pløy sykkelveiene neste vinter!

Malt sykkel på asfalt
Uncategorized

Er du en av dem som bare sykler om sommeren? Da bør du vurdere og begynne å sykle også vinteren. De siste årene har byene i Norge lagt godt til rette for de som sykler på vinterstid, og det kan være vel verdt å prøve. I de største byene er det ofte fult på offentlig transport, som trikk eller buss, og da kan det føles svært befriende og dra fram sykkelen istedenfor. Det er dog viktig at du har riktige dekk til sykling på vintertid, og akkurat som på bilen din – er det piggdekk som gjelder også på sykkel. Selv om de fleste sykkelveier holdes fri for is og snø, kan det fortsatt være glatt her og der – og da er piggdekk alfa omega.

Malt sykkel på asfalt

Trenger du en ny sykkel eller sykkeldekk for å føle deg trygg på vinterføre? Men kanskje du egentlig ikke har råd til dette akkurat nå? Ikke utsett sykkeldrømmen til neste vinter, men søk om et forbrukslån. En god sykkel er en god investering i egen helse, og tenk hvor mye penger du sparer på månedskort på trikken i det lange løp. Du kan også se etter gode tilbud i sportsbutikkene, eller legge inn et søk på Finn – og kanskje komme over en god deal. Pass også på at du har en hjelm av god kvalitet, den kommer godt med om du først skulle falle på vintersføre. Mange synes det ser ukult ut med hjelp, men trygghet på veien burde likevel alltid være første-prioritet. Har du en familie burde du passe på at barna også alltid bruker hjelm, og da kan du som voksen være med på å sette et godt forbilde. Pass også på at barna lærer å sykle om sommeren, slik at de er trygge på veien før den glatte vinteren kommer. Det er også lov for barna å parkere sykkelen om vinteren, selv om du velger å sykle til jobb også i januar.

Se til Europa!

Mann som sykler i byen

Det er mange storbyer i Europa som har en større sykkelkultur enn her hjemme i Norge. Det er først de siste årene har bysykling har blitt et fenomen her hjemme, mens i byer som København, Amsterdam og Berlin har sykkelen vært en naturlig transportform lenger enn de fleste kan huske. I disse byene har man ikke bare gode sykkelveier, de har klare trafikkregler for syklende, syklistene har egne trafikklys – og ikke minst, de blir respektert i trafikken. Her hjemme er det mange syklister som fortsatt føler seg utrygge i trafikken, og det er fordi det fortsatt er bilene som råder. Det kommer nok til å ta litt tid før man får en like god kultur for sykling i Norge som man har i utlandet, men man er heldigvis på god vei. Både politikere og vanlige folk har begynt å se til Europa, og ser at bysykling ikke bare er bra for miljøet – men også kulturen i en storby. Det blir spennende å følge med på utviklingen i norske byer som Oslo, Bergen og Stavanger i årene som kommer. Men det er mye som tyder på at bysykling har kommet får bli.