Sykkel som transportmiddel

Sykkel

Sykkelen har blitt benyttet som transportmiddel i hundrevis av år, og den første dokumenterte sykkelen stammer fra så tidlig som 1817. Sykkelen anses som et av de billigste transportmidlene vi har, men det finnes også luksuriøse og høyteknologiske sykler for de som er spesielt interesserte. Den er elsket både av rik og fattig, ung som gammel, og er i tillegg snill mot miljøet. Sykling også hipt og kult blant kjendiser som Lady Gaga, Shia LaBeouf og Kate Middleton.

Urban favoritt

Mange byer har innført ordninger med bysykkel, hvor man ved hjelp av et kredittkort eller et månedlig abonnement kan benytte seg av det miljøvennlige fremkomstmiddelet til en relativt lav pris. I noen byer er sykkelen faktisk det aller vanligste fremkomstmiddelet, og slår både bilen og kollektivtransport ned i støvlene. Den eneste ulempen er at det ikke alltid er like lett å finne ledig sykkel på de mest populære bysykkel-parkeringene, men det er selvfølgelig også mulig å gå til anskaffelse av egen sykkel, og for de som ikke har råd til en splitter ny en, er det flere nettsider og bruktmarkeder hvor man kan finne brukt-sykkel.

Penger spart er penger tjent

Selv om mange leier bil i ferier eller når de er på reise, velger flere også sykkelen i dette tilfellet. Ikke bare er leie av sykkel som oftest billigere enn en leiebil, men total erstatningssum ved skade på sykkelen og forsikringssum er også betraktelig lavere. Det samme gjelder når sykkelen skal på reparasjon. Også driftskostnadene er billigere når man velger sykkelen, og man slipper å fylle bensin hele tiden. Og det aller beste er kanskje at man får allsidig trening for kroppen, en solid helsegevinst og massevis med frisk luft, noe man ikke kan si om biler. Og skulle man ønske å spare på kreftene, kan man gå for en noe dyrere el-sykkel. Disse har en liten elektrisk motor som kan slås på i oppoverbakker, hvor motorkraften også kan kombineres med fysisk tråkking på pedalene.

Noe for enhver smak

Det fins superlette sykler som lett kan fraktes på skulderen, eller man kan gå for en sammenbrettbar sykkel, noe som blir stadig mer populært på tettbefolkede steder, hvor det dessverre er tyver på ferde i blant. Da kan det være praktisk med en sykkel som kan brettes sammen og tas med inn på kontoret, uten at den tar unødvendig mye plass eller er til hinder for andre. En annen viktig ting å huske på, er at sykkelen bør låses for å unngå tyveri. Ofte får man det man betaler for når det gjelder sykkellåser, og det finnes et bredt utvalg, noe som også gjelder for andre typer tilbehør til sykler, som støtter, bjeller, skjermer og andre sykkeldeler. Sykler kan selvfølgelig personaliseres, og det er bare fantasien som setter grenser.