3 steder – 3 sykkelritt

Sykkel

 

Sykkel-nasjonen Norge bugner over av interessante sykkelritt. Det fins utallige flotte plasser, og rittene har selvfølgelig ulik lengde, slik at enhver skal kunne finne et ritt som passer nivå og utholdenhet. Under tar vi en titt på tre av disse.

Klostermilå

For de som kan litt om dialekter, er det ikke vanskelig å gjette seg til at Klostermilå går av stabelen i flotte Rogaland. Rittet arrangeres som regel på vårparten, og i 2017 ble det holdt den 20. april. Det er et populært ritt blant de som ønsker å teste farten tidlig på året og sjekke formen, og er et kortdistanse-ritt. For medlemmer av den lokale Rennesøy Sykleklubb, inngår løpet i RSK cupen.

Olsokrittet

Olsokrittet finner sted i Trøndelag. Rittet har en distanse på 49 kilometer og er et sykkelritt i terreng, så her er det best å la racersykkelen bli hjemme, og heller velge en godt dempet terrengsykkel. For de drevne syklistene, kan de velge turklassen, hvor hele rittet gjennomføres og distansen er 49 kilometer. For de som ønsker trim, men ikke vil slite seg ut, kan det være greit å gå for rittet tilpasset trimklassen, som er 10 kilometer kortere. Det lønner seg å melde seg på så tidlig som mulig, men det selges også billetter på selve rittdagen som koster noe mer. Arrangørene av rittet er Stiklestad IL og Leksdal IL.

Vassfjellmasta BakkeTråkk

For de som liker litt stigning, er Vassfjellmasta BakkeTråkk et flott valg. På tross av den relativt korte distansen på til sammen åtte kilometer, er dette et ritt for tøffinger, med en stigning på hele 690 høydemeter. Det arrangeres av Gauldal SK i Sør-Trøndelag, i samarbeid med Trønder-Lyn Sykleklubb. I 2017 gikk rittet av stabelen den 1. juli.