3 Terrengsykkel-trender du ikke vil gå glipp av

Sykkel

 

Sykkeltrender kommer og går, men syklingen består. Det kan allikevel være greit å følge litt med i svingene, og derfor har vi tatt for oss siste skrik innen terrengsykler.

Kortere tur-sykler

Etter mye geometrisk eksperimentering, har sykkel-utviklere kommet med kortere sykkel-rammer, som gir mer kompakte og lett håndterbare sykler. Den øverste delen av rammen følger en myk kurve, og hjulene har ekstra god plass. Syklene er lettvektere, og gjør deg i stand til å takle lengre ferder i ulendt terreng uten problemer.

Oppblåste 29-tommere

For de som ennå ikke har forsøkt å kjøre med store hjul, er de oppblåste 29-tommerne et absolutt must. De aller fleste er kjent med de vanlige 29-tommerne, og på de nye versjonene har rammen ofte et spennende og dynamisk design. Dempingen er god, og de tykke hjulene lar deg oppleve terrenget på en helt ny og behagelig måte.

Sykler med to hjul-størrelser

Forskning har vist at dersom man utvider bakhjulets trekant på enkelte ramme-typer, vil man kunne bytte lett mellom to hjultyper, nemlig 27,5- og 29-tommers hjul. De som allerede har erfaring med begge to, vil raskt forstå at dette byr på ulike opplevelser og en mer tilpasningsdyktig sykkel.